Oefentherapie Cesar is een actieve therapie gericht op het houdings- en bewegingspatroon van de mens.
Mensen gebruiken het lichaam vaak onbewust net niet effectief genoeg wat klachten kan veroorzaken. De basisgedachte bij Oefentherapie Cesar is dat een optimaal houdings- en bewegingspatroon kan bijdragen aan het voorkomen, verminderen of opheffen van klachten in het bewegingsapparaat.

Door middel van o.a. oefeningen en houdingsadviezen leert de oefentherapeut u het houdings- en bewegingspatroon aan te passen, zodat uw klachten verminderen of hoe u preventief (terugkerende) klachten kunt voorkomen. De oefeningen en houdingsadviezen zullen, via een leerproces van bewustwording en toepassing in het dagelijks leven, bijdragen aan het zogenaamde gedragsveranderingsproces, zodat u het leert geautomatiseerd uit te voeren.

Oefentherapie Cesar is direct toegankelijk: u heeft dus geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig om een afspraak te maken.

Wanneer u een eerste afspraak heeft ingepland wordt er tijdens de eerste behandeling eerst vraaggesprek en lichamelijk onderzoek uitgevoerd, zodat de oefentherapeut een duidelijk beeld krijgt van het probleem, de houding en de manier waarop u beweegt. Neem bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs mee en de verwijsbrief van de arts, als u deze heeft. Na de eerste afspraak zullen de behandelsessies van start gaan gericht op het behandelplan wat uw therapeut met u zal bespreken. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de complexiteit van de klacht, maar vooral ook van de inzet van de patiƫnt zelf.

Gemaakte afspraken dienen bij verhindering, minimaal 24 uur van tevoren, te worden afgezegd, anders wordt deze bij u in rekening gebracht.

Wilt u dat wij contact met u opnemen om een eerste afspraak te maken klik hier!

Categories: Uncategorised