Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een behandelmethode waarbij de patiënt behandeld wordt met elastische kinesiotape of kinesiologische tape. De tape wordt in de praktijk toegepast als extra behandelmogelijkheid om een sneller herstel te bevorderen. Het weefsel regenereert sneller doordat enkele processen in het lichaam worden geactiveerd of ondersteunt. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel oplossen.

Waarvoor wordt Medical Taping gebruikt?

Omdat er een diversiteit aan klachten kan worden beïnvloed, kent het een erg breed en gevarieerd toepassingsgebied. Met musculaire tapes kan de spieractiviteit worden genormaliseerd. Bij het toepassen van de tape worden er technieken gebruikt die meer invloed hebben op het bindweefsel. Ook kunnen gewrichten worden gecorrigeerd of gestabiliseerd.

Tapetechnieken kunnen met elkaar gecombineerd worden, want in de dagelijkse praktijk betekent dat een probleem op meerdere niveaus tegelijk kan worden behandeld.

Een (erg) kleine greep uit de mogelijke indicaties: klachten door overbelasting, afwijkingen in de houding, sportblessures, menstruatieklachten, groeipijn, M. Osgood-Schlatter, hooikoortsen botkneuzingen.

In onze praktijk kijken we altijd eerst naar de oorzaak van het probleem. Als wij zien dat de tape kan helpen als ondersteuning bij het herstel dan brengen wij de tape aan. 

Voor het aanbrengen van de tape hebben wij onderzoek gedaan en een opleiding gevolgd wat er voor zorgt dat het op de juist manier aanbrengen van de tape zorgt voor het optimale resultaat.

Het aanbrengen van de tape doen wij gedurende het behandelingstraject. Afhankelijk van gebruik tijdens dagelijks gebruik of sport zal de tape ongeveer een week blijven zitten. De Medical Taping blijft zitten onder de douche. Hiervoor moet na afloop rustig droog gedept wordt met een handdoek.

Niet alleen voor sporters is de tape prettig tijdens de activiteiten, want ook voor het dagelijke bewegen helpt deze tape goed. U zal meer steun voelen op de plek waar u de pijn ervaart.